Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@03:46:41 GMT

بررسی جزئیات طرح تبدیل محصولات خودروسازان

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۵۱۲۷۱

بررسی جزئیات طرح تبدیل محصولات خودروسازان

به گزارش جهان صنعت نیوز در واقع خودروسازان در حالی نسبت به اجرای طرح‌های اینچنینی در راستای ساماندهی شرکت‌های متبوع خود برآمده اند که چالش کنونی آن‌ها نتیجه سیاست خود ساخته‌ای است که تحت تاثیر سیاست‌های انحصار طلبانه مدیران وقت این شرکت‌ها برای ایجاد اختلاف قیمت در بازار ایجاد و به افزایش متقاضیان پیش فروش خودرو منجر شده است به طوریکه ثبت نام در طرح‌های مختلف فروش به رویایی برای خریدارانی مبدل شده بود که سعی داشتند از نمد اختلاف قیمت ایجاد شده کلاهی برای خود بدوزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حال فارغ از اقدام منفت طلبانه خریداران که همواره از سوی کارشناسان به عامل تشدید کننده بحران در بازار تعبیر شده. با گذشت چندین ماه ساکنان جاده مخصوص با وجودیکه دولت تمام توان خود را برای حمایت از این صنعت به کار گرفته پاسخگوی مشتریانی هستند که نتیجه اعتمادا آن‌ها گزینه انصراف و یا دریافت خودرویی به مراتب پایین‌تر و ارزانتر از خودروی ثبت نامی است که در آن زمان قیمتی بسیار کمتر داشته است. موضوعی که به اعتقاد کارشناسان این اقدام اگرچه با رضایت مشتری و به نوعی منطبق بر قرارداد صورت می‌گیرد. اما در حقیقت نوعی تضییع حقوق مشتریان بوده و در نهایت به تخریب برند و اعتبار شرکت‌های خودروسازی منتهی می‌شود.

اجبار برای تحویل خودروی جایگزین

بررسی‌ها نشان می‌دهد دو خودروساز کشور در چند هفته اخیر بار‌ها نسبت به انتشار اطلاعیه‌هایی اقدام کرده اند که در آن از مشتریانی که مدت زیادی از زمان تحویل خودرو گذشته و همچنان دعوتنامه‌ای برای تحویل صادر نشده می‌توانند با مراجعه به نمایندگی‌ها یا نسبت به فسخ قراردادت و دریافت مبالغ پرداختی اقدام کنند یا خودرویی جایگزین را تحول گیرند.

در این طرح‌ها آنچه حائز اهمیت است در صورت موافقت خریدار خودروی پیشنهادی مدلی پایین‌تر بوده که قطعا قیمت کمتری دارد، اما با توجه به گرانی و تغییرات قیمتی در طول یکسال گذشته خریدار با وجود دریافت سود تاخیر بازهم سرمایه‌ای معادل قیمت روز خودروی پایین‌تر را خواهد داشت.

به عنوان مثال خریدار پول خرید دنا پلاس را در آن زماتن پرداخت کرده، اما الان می‌تواند با این پول و سود تعلق گرفته خودروی دنای معمولی و یا پژو پارس با موتور TU۵ دریافت کند. از سوی دیگر به نظر می‌رسد این دو خودروساز اساسا محصولات خود در این طرح‌ها را به چند مدل پر تولید محدود کرده اند و عملا گزینه مطلوب تری پیش روی متقاضی قرار ندارد. به عبارتی این مثال در این طرح مصداق پیدا می‌کند که مشتری را به مرگ می‌گیرند تا به تب راضی شود.

در این رابطه بررسی جزییات طرح پیشنهادی ایران خودرو نشان می‌دهد اگرچه خودروساز اجرای طرح را نتیجه درخواست مکرر مشتریان به جهت تاخیر طولانی مدت اعلام کرده، اما ایران خودرو حالا از مشتریان انتظار دارد به جای تندر پلاس، پژو پارس تحویل بگیرند و به جای دانگ فنگ H. ۳۰ به دنا پلاس و پژو پارس رضایت دهند. بررسی طرح‌های مختلف ایران خودرو نشان می‌دهد این شرکت صرفا به تولید سه محصول یعنی دنا پلاس تیپ ۱، سمند EF ۷ بنزینی و پژو پارس TU ۵ مشغول است و به کلی بیخیال دیگر محصولات شده.

ساماندهی بازار اجاره مسکن با ایجاد اپراتور‌های بزرگ

طوری که چه در طرح فروش فوری و اقساطی و چه در طرح تبدیل محصولات ایران خودرو، صرفا شاهد ارائه این سه محصول به مشتریان هستیم. البته این چالش برای برخی از خودرو‌ها همچون تندر پلاس، دانگ فنگ H۳۰ و دنا پلاس توربو شارژ که بیشترین وابستگی را به قطعات وارداتی دارد بیشتر بوده به طوریکه خط تولید تندر پلاس متوقف شده و ایران خودرو هیچ توجهی به طرح‌های پیش فروش قبلی خود نمی‌کند. زمانی که هر ماه مشتریان را به شرکت در طرح‌های پیش فروش دعوت می‌کرد، قول داده بود که بعد از گذشت چند ماه به مشتریان تندر پلاس تحویل بدهد، اما حالا بیش از یک سال از موعد تحویل تندر پلاس‌هایی که قرار بود خردادماه ۹۷ به دست مشتریان برسند، هنوز که هنوز است به مرحله ارسال دعوتنامه نرسیده‌اند و پول مشتریان دست ایران خودرو مانده است.

حالا ایران خودرو بعد از گذشته این همه مدت به مشتریانش پیشنهاد کرده به جای تندر پلاسی که ثبت نام کرده بودند، پژو پارس TU ۵ تحویل بگیرند! مقایسه قیمت این دو محصول در بازار و کارخانه نشان می‌دهد در حال حاضر قیمت رنو تندر پلاس دنده‌ای در بازار ۱۲۶ میلیون تومان است و با توجه به توقف تولید آن، دیگر قیمت مصوب برای آن اعلام نمی‌شود. در طرف مقابل پژو پارس با موتور TU ۵ که آن را به عنوان پژو پارس کد ۱۹ می‌شناسند، در بازار ۱۰۲ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

همچنین برای متقاضیانی که قرار بود بهمن‌ماه ۹۷ خودرو خود یعنی دانگ فنگ H. ۳۰ Cross AT را تحویل بگیرند، حالا بعد از گذشت بیش از هفت ماه می‌توانند به جای دانگ فنگ، دنا پلاس یا پژو پارس TU ۵ ثبت نام کنند. تازه برای شرکت در طرح تبدیل و دریافت خودرو جایگزین هم باید ۳۰ روز دیگر منتظر بمانند و معلوم نیست ایران خودرو به این تعهد خود پایبند بماند، یا این موضوع هم به عاقبت تعهدات قبلی منجر شود. باید توجه داشته باشید که در حال حاضر قیمت دانگ فنگ H. ۳۰ در بازار رقمی حدود ۱۲۹ میلیون تومان است و حدود ۳۰ میلیون تومان بالاتر از نرخ مصوب کارخانه قیمت‌گذاری می‌شود.

ایران خودرو آخرین بار قیمت دانگ فنگ H. ۳۰ تیپ ۲ را ۷۶ میلیون تومان اعلام کرده بود. باید توجه داشته باشید که نرخ مصوب خودرو‌های جایگزین، یعنی دنا پلاس تیپ ۱ و پژو پارس TU ۵ هر دو نرخ مصوب بالاتری نسبت به دانگ فنگ دارند، اما در بازار ارزان‌تر قیمت‌گذاری می‌شوند. برای مثال دنا پلاس تیپ ۱ توسط ایران خودرو ۱۱۱ میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود.

با این حساب مشتریانی که بخواهند دانگ فنگ ۷۶ میلیونی را به دنا پلاس تبدیل کنند، باید رقمی حدود ۴۰ میلیون ما به تفاوت پرداخت کنند. البته ۷۶ میلیون تومان آن‌ها تا اینجای کار شامل سود و مشارکت و جریمه تاخیر شده و افزایش پیدا کرده است. با این حال بعد از تحویل گرفتن خودرو، دنا پلاس آن‌ها در بازار با قیمت ۱۱۹ میلیون تومان خریدار خواهد داشت، در حالی که دانگ فنگی که ثبت نام کرده بودند، حالا به ۱۲۹ میلیون تومان رسیده.
بیشتر بخوانید...
۹۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه از کجا تامین می‌شود؟

این خودروساز برای آن دسته از مشتریانی که دنا پلاس توربو ثبت نام کرده بودند و قرار بود مرداد و شهریور سال گذشته ماشینشان را تحویل بگیرند، دنا پلاس تیپ ۱ در نظر گرفته است. دنا پلاسی که بررسی مشخصات آن نشان می‌دهد تفاوت زیادی با دنا پلاسی که قبلا می‌شناختیم دارد.

باید توجه داشته باشید که در حال حاضر دنا پلاس توربو در بازار رقمی حدود ۱۶۳ میلیون تومان قیمت دارد و در طرف مقابل دنا پلاس تیپ ۱ حدود ۱۱۹ میلیون تومان یعنی حدود ۴۰ میلیون ارزان‌تر خرید و فروش می‌شود. این روند البته برای دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز صادق بوده و با وجود اینکه با کمک دولت و قطعه سازان روند تولید در این خودروسازی بهبود یافته و هر روز شاهد درج اخبار رشد تولید شرکت در رسانه‌های مختلف هستیم، اما در انجام به تعهدات خود که بیشتر متعلق به خانواده رنو، برلیانسو آریو بوده و پس از تحریم‌ها به دلیل عدم تأمین قطعه قادر به تولید این خودرو‌ها نیست طرح تبدیل این خودرو‌ها به محصولات خانواده۱۰۰ X. و ۲۰۰ X. را که شامل پراید ۱۱۱،۱۳۱، ۱۳۲، تیبا، ساینا و کوئیک است را در نظر گرفته که دقیقا همین موضوعات و زیان تحمیل شده به خریداران برای پرداخت مبالغ بیشتر و دریافت خودروی ارزانتر را رقم زده است

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودروسازان فروش خودرو تحویل خودروی جایگزین دعوتنامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۱۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد

به گزارش قدس آنلاین، سیدکمال هادیانفر با اشاره به وجود ۳۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور اظهار کرد:‌ بر اساس صورتجلسه بین پلیس و راهداری۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز پر حادثه است.

وی با یادآوری این‌که اختلافی با پلیس در این زمینه نداریم، اما داده‌ها در رابطه با نقاط حادثه‌خیز دقیق نیست، افزود: از منابع داخلی وزارت راه  وشهرسازی ۴۱۲ نقطه از اینها رفع شده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بوده که در لایحه بودجه ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه‌خیز تخصیص یابد که مجلس آنرا تصویب کرده که البته گیر و گورهایی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ۶۰ درصد از تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها اتفاق می‌افتد، گفت: در برخی جاها حریم شهرهاست و برخی جاها حریم جاده‌هاست که در حال رفع آنها هستیم.

هادیانفر با بیان این‌که با تدابیر استانداران در نوروز ۱۴۰۳ تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها به ۵۶ درصد کاهش یافت، اضافه کرد: از NOGها خواسته‌ایم اگر طرحی برای کاهش تصادفات رانندگی دارند آنرا به وزارت راه و شهرسازی ارائه کنند تا بتوانیم تکلیف قانونی در این زمینه را اجرایی کنیم.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند.

وی تاکید کرد: واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • محصولات خودروسازان شهر بم زیر آب رفت!
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت محصولات ایرانخودرو شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز ۲۰۶ و تارا در بازار
  • ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول